Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - NannySource
E-mail:   Parola

Ingrijire copii, parinti si bone

Ingrijire copii, parinti si bone

11 Mar 2010

Ingrijire copii

Bona, dadaca sau nanny ori babysitter sunt ajutoare reale pentru cresterea armonioasa a copiilor. Indiferent cum va place sa le numiti, aceste persoane trebuie sa fie foarte serioase si demne de toata increderea parintilor.

Experienta in lucrul cu cei mici poate avantaja persoana care solicita un post de nanny, bona, dadaca sau babysitter, dar nu este intotdeauna un factor determinant in alegerea persoanei potrivite. Alte aspecte ar trebui sa prevaleze si anume: educatia, caracterul, stapanirea de sine, aspectul ingrijit.

Parintii trebuie sa tina cont de faptul ca in aceasta perioada de formare copilul are tendinta de a copia modul de comportament al persoanelor care stau in preajma lui, de aceea cand decidem cine va petrece o mare parte din zi cu odrasla noastra, poate ar fi bine sa ne orientam spre persoane calificate in aceasta meserie, care pot contribui la dezvoltarea intelectului copilului, persoane foarte sociabile si comunicative, care vorbesc corect limba romana si de ce nu si o limba straina, curate si ordonate, de la care al nostru copil poate invata doar lucruri bune.

De asemeni parintii ar trebui sa ii explice copilului foarte bine locul pe care il detine aceasta noua persoana in familie, preintampinand astfel un atasament si o dependenta excesiva a copilului fata de nanny, bona, dadaca sau babysitter.

Sfaturi utile pentru parinti:

Dupa indelungi cautari ati gasit persoana potrivita pentru a avea grija de copilul d-voastra? Foarte bine! Acum este timpul sa o introduceti in familie si sa incercati acomodarea treptata a copilului cu ea. Prin urmare nu o chemati in ultima zi sa cunoasca copilul, aduceti-o in casa cu 10-14 zile inainte de a incepe colaborarea propriu-zisa, pentru a o cunoaste mai bine si pentru a o urmari cum relationeaza cu copilul.

Veti veni in ajutorul noii nanny daca notati intr-un carnet rutina zilnica a copilului: orele de masa, de somn, plimbare, joaca, lucrurile care ii plac si cele care ii displac.

Numerele de telefon de stricta necesitate cum ar fi numerele d-voastra, ale membrilor familiei, ale medicului, vecinilor, prietenilor de familei este bine sa fie notate pe un carnetel lasat la vedere.

Un tur al casei este bine venit! In acest fel nanny se familiarizeaza cu noul loc de munca si va stii unde gaseste tot ce ii trebuie pentru copil.

Sfaturi utile pentru nanny:

Ziua in care veti face cunostinta cu familia pentru care veti lucra a venit? Aveti emotii si cu greu le stapaniti? Tot ce trebuie sa faceti este sa fiti cat mai naturala cu putinta in comportament si sa va mentineti calmul indiferent de situatie.

O impresie buna va face si faptul ca ajungeti cu cateva minute mai devreme, pentru a putea conversa cu mama in legatura cu sarcinile pentru ziua in curs.

Acordati o atentie deosebita aspectului fizic, o tinuta ingrijita, ordonata spune foarte mult depre posesor si confera siguranta parintilor ca odrasla lor va fi pe mainile unei nanny pentru care igiena si ordinea sunt foarte importante.

Comportati-va si vorbiti politicos, pentru ca in acest fel imprimati si copilului, spre multumirea parintilor, un comportament respectuos si de bun simt.
Devenind prietenul copilului, confidentul si partenerul lui de joaca, ii veti castiga increderea. Nu ezitati sa il laudati si sa il incurajati ori de cate este nevoie si nu il mintiti, copiii au un simt aparte in a detecta falsitatea.

Succes!

Ingrijire copii, parinti si bone
Autor: Andreea Ioana Colotin

inapoi
Publicitate
Design & Concept YourCHOICE
Copyright © 2022 NannySource.ro. Toate drepturile rezervate.