Bone, Menajere, Ingrijitori batrani, Infirmiere, Ingrijitori animale, Tutori - NannySource
E-mail:   Parola

Pregatiti-va oferta

Pregatiti-va oferta

06 Mar 2010

Venirea pe lume a unui copil este un prilej de bucurie pentru intreaga familie, dar si o cheltuiala in plus, motiv pentru care resursele financiare ale familiei trebuie administrate cu mare atentie. Daca ne-am hotarat sa angajam o bona pentru a ne ajuta la cresterea copilului, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este calcularea bugetului familiei, pentru a vedea daca ne permitem si daca da, de ce suma de bani dispunem.

Urmatorul pas ar fi studierea pietei, pentru a afla care sunt tarifele solicitate pentru acest gen de servicii. Este bine sa tinem cont de faptul ca daca ne dorim pentru copilul nostru o bona, o nanny calificata, cu studii superioare, cunoscatoare de limbi straine si metode pedagogice, tariful acestei va fi evident mai mare decat al unei nanny, bone care nu are nici un fel de calificare, ci doar experienta de a ingriji copiii.

In alegerea unei nanny, a unei bonei potrivite pentru copilul d-voastra, de real ajutor, va fi intocmirea unei liste cu obligatiile pe care le va avea de indeplinit viitoarea bona si o lista cu aptitudinile si calificarile pe care doriti ca bona sa le detina. Evident salariul bonei va fi calculat in functie de responsabilitatile care ii cad in sarcina, nu putem avea "full service" la preturi foarte mici. Prin urmare atat pretentiile noastre, in calitate de parinti, cat si cele ale bonei trebuie sa fie rezonabile, aici intervenind arta negocierii, de gradul de multumire al partilor depinzand bunastarea micutului.

O greseala care ar trebui evitata de catre parinti este confudarea calitatii de nanny, bona cu cea de menajera. In mod cert activitatea de nanny, bona, babysitter implica pe langa ingrijirea propriu-zisa a copilului si un menaj usor: pregatirea mancarii copilului, curatenia din camera acestuia, poate si spalatul si calcatul hainutelor, dar de aici si pana la a transforma bona copilului in menajera intregii familii este cale lunga. Daca persoana care ocupa pozitia de nanny, bona, babysitter este ocupata cu gatitul, spalatul, calcatul si curatenia pentru intreaga familie, cand mai are timp sa sa ocupe de copil si educatia acestuia? La urma urmei pentru acest lucru o angajam!

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este numarul copiilor din familie. Tariful unei nanny care trebuie sa aiba grija de doi sau mai multi copiii va fi mai mare decat cel al unei nanny responsabila de un singur copil. Varsta copilului poate influenta tariful, bebelusii si prescolarii necesitand atentie permanenta datorita dependentei lor mari fata de adulti si nu in utimul rand numarul de ore si de zile lucrate determina tariful cerut de nanny.

Legalitatea colaborarii cu nanny sau cu bona este un alt aspect de care trebuie sa tinem cont. Putem apela la o agentie specializata in recrutarea de nannies, bone sau putem opta pentru o nanny, bona care are statutul de persoana fizica autorizata; in ambele cazuri avem siguranta ca persoanele care ocupa pozitia de nanny, bone au fost verificate, in plus semnam un contract in baza caruia putem intenta proces daca apar divergente.

Pregatiti-va oferta
Autor: Andreea Ioana Colotin

inapoi
Publicitate
Design & Concept YourCHOICE
Copyright © 2024 NannySource.ro. Toate drepturile rezervate.